Met behulp van de Europese Unie, SNN en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is Podoscoop.nl bezig om een Diabeten Scanner te ontwikkelen. Deze Diabeten Scanner zal onderdeel worden van het DiabetesStation®, zoals onder aan deze pagina geïllustreerd, maar ook los te verkrijgen zijn.


Het DiabetesStation® is een interactief meetstation dat chronische patiënten in staat stelt zelfstandig hun vitale waarden te meten. Zij worden hierbij interactief begeleid in hun eigen taal en het systeem geeft direct feedback. Voordeel van het DiabetesStation® is dat voor de metingen geen personele inzet nodig is. Hierdoor kan de behandelend arts zich tijdens een consult volledig richten op het bespreken van een persoonlijk behandelplan. Het DiabetesStation® meet het gewicht, de bloeddruk, glucose, cholesterol en triglycerides. Ook maakt het systeem een voet- en fundusfoto. De meting van het gewicht en de scan en foto’s van de voet zal gebeuren door middel van de Diabeten Scanner van Podoscoop.nl.

Deze Diabeten Scanner is een multifunctioneel scanner (Diabeten scanner, weging- en cameraregistratie)  die gemakkelijk te besturen is door een patiënt zelf, zodat professionals zoals artsen, podologen, diabeet verpleegkundigen en orthopeden alleen de kwaliteitscontrole hoeven uit te voeren. Op langere termijn scheelt dit veel tijd, zowel voor de professionals als de patiënt. Doordat er steeds meer mensen kampen met suikerziekte wordt het periodiek uitvoeren van deze analyses steeds meer gewenst. Door diabetes kunnen namelijk bloedvaatjes en zenuwen beschadigd raken (neuropathie). Daardoor stroomt het bloed minder goed door je benen en voeten. Ook voel je dan minder in je voeten en je merkt het niet als je een wondje hebt. Het wondje kan gaan ontsteken en een zweer worden. Bij sommige mensen ontstaan kleine breuken in de botten van de voet. Je voet kan hierdoor vervormen en doorzakken. Je gaat moelijker lopen. Tijdig behandelen en het uitvoeren van je periodieke controle is dus heel belangrijk. Met behulp van de subsidie trachten wij op dit moment verschillende prototypen te maken.

0

Start typing and press Enter to search